Vádat emeltek a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi ellen

2019.07.03. 13:18 Módosítva: 2019.07.03. 13:20

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen - közölte Ibolya Tibor, a főügyészség vezetője. 

A vádirat szerint a 40 éves férfi 2013. szeptember 25-én napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton támadt rá nőre. A 36 éves nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen szexuálisan is bántalmazta, majd megölte. A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját és elhagyta a helyszínt. 

A nő holttestére több órás kutatás után, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás-bokros területen. A rendőrség több mint öt évig nyomozott az ügyben, eközben 391 tanút hallgattak ki és több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. Sokáig egy helyben járt a nyomozás, aztán 2018 őszén terelődött a gyanú a börtönben ülő R. Szilveszterre. A férfi DNS-ét összevetették a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami az egyéb bizonyítékokkal együtt egyértelműen megalapozta a gyanút. A vádirat 20 ezer oldalas. 

A Fővárosi Főügyészség aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A törvény a bűncselekményeket - a halmazati szabályokra figyelemmel - tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi jelenleg letartóztatásban van.