Hatéves kisfiú mentette meg édesanyja életét Balatonszabadiban

2019.07.04. 07:06 Módosítva: 2019.07.04. 07:11

Egy hatéves kisfiú pár nappal ezelőtt Balatonszabadiból azzal hívta fel a 112 segélyhívó számot, hogy édesanyja nagyon rosszul érzi magát; csak fekszik az ágyon, remeg, és semmire sem reagál, írja a Police.hu.

Mivel még csak hatéves, a pontos lakcímet elsőre nem tudta megmondani, de a Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársa segítő kérdéseivel kitudakolta a fontos részleteket, 

a kisfiú a település és az utca nevét is megmondta végül.

Az operátor arra kérte a rémült gyermeket, hogy a szomszédban kérjen segítséget egy felnőttől, közben összekapcsolta a hívást a mentőszolgálat és a rendőrség területileg illetékes ügyeletével. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendőre is bekapcsolódott a hívásba, és azt kérdezgette a kisgyerektől, hogy milyen színű a házuk, és milyen tárgyak vannak az udvaron, így sikerült beazonosítani a lakhelyét.

A kisfiú végül átment a szomszédba, és átadta a telefont egy nőnek. A közben megérkező járőrök, majd a mentők stabilizálták az édesanya állapotát, aki gyermeke okos viselkedésének és a készenléti szervek gyors együttműködésének köszönhetően már otthonában lábadozik.