Széfet fogtak a mágneshorgászok

2019.07.05. 09:34
A soproni tóból kifogott széfet korábban a bűnözők meglékelték, és a pénz nagy részét már kivették. A rendőrség lefoglalta a zsákmányt.

Nem mindennapi fogása volt egy soproni mágneshorgásznak, a 38 éves Cziraki Gyulának, aki egy széfet pecázott ki egy soproni tóból. Speciális mágneses kütyüjével akár 200 kilós fémtárgyakat is ki tud kapni, ezt a zsákmányát azonban azonnal át kellett engednie a rendőrségnek, a kincsesláda ugyanis egy bűncselekményből származó széf, amely könnyen lehet, hogy most lebuktatja a rablókat - írta a Blikk.

A széfet vélhetően anno profi rablók dobhatták a tóba, mert a páncélszekrény meg volt lékelve az egyik oldalán, és egy nagy rongy volt belenyomkodva. Valószínűleg erre azért volt szükség, hogy a tóig vezető úton ne csörögjön a benne hagyott doboz és némi aprópénz.

A vízbe dobott fémkazettát korábban a rablók felfeszítették, a pénzt kivették belőle. Mint a lap írja, a mágnespecázás nem tiltott, nincs rá jogszabály, és  a lelkes horgászok hasznosak,  óvják a természetet azzal, hogy kihalásszák a szemetet.