Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Záporos, zivataros, felhőszakadásos és jégesős is lehet a vasárnapunk

2019.07.07. 11:02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint ma, vasárnap napközben és este több hullámban valószínű zivatarok kialakulása. Heves zivatarokra is számíthatunk, erre délután leginkább Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon lesz esély. Késő délutántól emellett keleten, este délkeleten is kialakulhat intenzív zivatar, aztán az éjszaka második felében megszűnik a csapadék, írják.

Ma az említett jelenségeket viharos (60-90 km/h) vagy károkozó széllökés (> 90 km/h), jégeső (akár > 2-3 cm ) és esetleg felhőszakadás (> 30-40 mm) kísérheti.

Hétfőn hajnalban keleten, délkeleten a zivatarrendszer elvonulását ugyan zivatarok kísérik, azonban ezt követően a nap további részében veszélyes időjárási jelenség nem várható, írja az OMSZ.

DE: az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is van kilátás azért.

Sajnos azonban több helyen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínűsíthető, míg legkisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten, délkeleten 32 fok körül várható. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.