Tarlós: Ha Karácsony nyer, szívfájdalom nélkül elmegyek

DSC 3466
2019.07.08. 06:38

Tarlós Istváné a budapestiek bizalma

– ezzel a címmel jelent meg írása a Magyar Nemzetben Budapest jelenlegi, Fidesz által támogatott főpolgármesterének: Tarlós Istvánnak. 

Írásában Tarlós hosszan értekezik arról, hogy mi minden történt a regnálása alatt Budapesten, és mi minden nem történt Zuglóban azóta, hogy Karácsony Gergely ott polgármester.

Aztán Tarlós reagál arra is, hajlandó-e vitázni Karácsonnyal, vagy sem. Erről ezt írja: 

Vitától elvileg ab ovo nem zárkózom el, de nem az ő szabályaik szerint. Tehát hogy „Gulyás Marcik”, Magyar Györgyök, netán maga Karácsony majd „javasolják” a témákat, utána pedig a „vitavezetők” (vagy más) a színfalak mögött a „Gerivel” esetleg megkonzultálják, betanultatják azokat, hát olyat vagy hasonlót biztosan nem játszunk. Én sem kívánnék sem témákat, sem vitavezetőt kijelölni, kinevezni. Ha lesz is értelme vitának, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és „face to face” közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le.

Tarlós arról is ír, hogy ha „a nép Karácsonyt választja, én gratulálni fogok neki, sok szerencsét kívánok (amire talán szüksége lesz), és szívfájdalom nélkül elmegyek”. 

A főpolgármester szerint ő többet el tud érni a kormánynál Budapest javára, mint egy ellenzéki főpolgármester. „Én jó néhányszor elmentem a falig, nem is egy miniszterrel nyílt konfliktusba bocsátkozva. Nem hinném, hogy ez cáfolható lenne. Azonban az együttműködés esélyének elveszítése már ártana Budapestnek. El kell játszani a gondolattal, hogy többet megszereztem (és megtartottam) így a városnak, mint bármelyik ellenzéki képes lett volna" – írja.

Nézőpont: A többség elégedett Tarlóssal 

A budapestiek ellenzik a főpolgármester-váltást, 51 százalékuk elégedett Tarlós István főpolgármester munkájával - derül ki a kormánypárthoz közel álló Nézőpont Intézet múlt héten készült reprezentatív közvélemény-kutatásából. Az MTI-hez hétfőn eljutatott felmérés szerint Tarlós Istvánra a budapestiek 46, Karácsony Gergelyre 38 százalékuk szavazna most vasárnap.

A Nézőpont Intézet azt írta: a fővárosiak 40 százaléka elégedetlen Tarlós István főpolgármester munkájával. Szerintük egy ellenzéki jelöltnek a hivatalban lévő főpolgármesterrel elégedett szavazókat szinte lehetetlen megnyernie a választás előtti 3 hónapban, különösen, ha többen is jelentkeznek a feladatra. 

(Borítókép: Bődey János / Index)