Hulladékból készült bálnákat állítottak fel a Parlament elé

-2467503606956185485 HUSZ6357
2019.07.09. 11:06

A műanyagszennyezés mindenkit érintő problémájára hívja fel a figyelmet a Greenpeace, ami olasz tengerpartokról összegyűjtött szemétből készített életnagyságú bálnákat állított ki a Parlament előtt.

A műanyagmentes júliusra tervezett installáció kedd délig a Kossuth téren nézhető meg, majd szerdán reggel átköltözik a Deák Ferenc téri templom elé, ahol estig nézhető meg.

A három, illetve hat méteres cetek egy szeméttengerből emelkednek ki, a szemét 80 százaléka pedig itthon is ismert nagyvállalatoktól származik a környezetvédelmi szervezet szerint.

A Greenpeace akciójával arra is fel akarja hívni a figyelmet, hogy míg Romániában és Ausztriában már betiltották az egyszer használatos műanyag zacskókat, Magyarországon továbbra sincs érdemi döntés az ügyben. A szervezet ezért petíciót indított, amit eddig 194 ezer ember írt alá.

(Borítókép: Huszti István / Index)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.