A Ligetvédők tiltakozásai miatt drágítottak 23 millióval a Városligetben

D MTI20190627002
2019.07.09. 14:58

A városligeti építkezés beruházója, a Városliget Zrt. az útban lévő fák előkészítésével, és átültetésével kapcsolatos feladatokat a német Opitz GmbH-ra és magyar partnerére, a Galapagos Zoo Service Kft.-re bízta. Eszerint 2022 tavaszára összesen 218 fát kellene átültetniük, 232 millió forintért. 

a szerződést most 23 millió forinttal megdrágították, mert olyan körülmények léptek fel, amit nem láthattak előre: a ligetvédők demonstrációi. 

Így tehát az átültetés 255 millió forintra drágult, szúrta ki a 444.hu.

A kivitelező szerint azért, mert az eredeti tervekhez képest másképp kellett elvégezniük a munkájukat, mert el kellett hárítaniuk azokat a munkavégzési akadályokat, amik a tüntetések miatt kerültek az útjukba, emellett fokozott személy-, vagyon-, munka- és balesetvédelmi intézkedésekre volt szükség. Hozzátették azt is, hogy a jövőben sem zárható ki, hogy ne folytatódnának a tüntetések.

A Ligetvédők  2016, a Városliget átalakításának kezdete óta  harcolnak azért, hogy épületek nélkül, zöldterületként újuljon meg a park, vagy ha már a kormányzati Liget Budapest projektet nem is tudják megakadályozni, akkor az a lehető legkevesebb fa kivágásával, elpusztításával menjen végbe.  A Liget-projekt helyzetét ebben a cikkben foglaltuk össze:

(Borítókép: A Városliget Zrt. által 2019. június 27-én közzétett drónfotó a Liget Budapest Projekt keretében épülő Dózsa György úti mélygarázsról 2019. június 12-én. A tavaly nyáron indult építkezés már elérte a legmélyebb pontját, jelenleg az épületszerkezet kialakítása zajlik. A térszint alatt három szinten mintegy 800 autót befogadni képes garázst várhatóan már a jövő nyáron használhatják majd a Ligetbe látogatók, illetve kedvezményesen igénybe vehetik a környéken lakók.

MTI/Városliget Zrt.)