Ezen a héten már végig ősz lesz

2019.07.10. 06:09

Eleinte a felhős területeken még néhol előfordulhat kisebb zápor, délelőtt aztán csökken a felhőzet, mindenhol kisüt a nap, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

A szakértők úgy számolnak, a déli órákban gomolyfelhők fejlődnek, amelyekből napközben az északkeleti megyékben alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az élénk északi, északnyugati szél a Dunántúlon és a főváros térségében időnként megerősödik.

A hőmérséklet délután 22 és 26 fok között valószínű, késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a zivatar miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, ahol jégeső is várható.

Csütörtökön elszórtan az északi, északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, máshol többnyire napos idő valószínű. Marad az élénk északnyugati szél, helyenként erős lökésekkel. 22-27 fok várható, északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet.

Az előrejelzés szerint egyébként az őszi idő napokon át kitart: a következő csaknem egy hétben 22 és 27 Celsius fok közt alakul majd a csúcshőmérséklet, jelentősebb csapadék nem várható, kivéve a hétvégét.