Részegen agyonverte barátját, 4 évet kapott

2019.07.10. 10:47

Egy liter pálinka elfogyasztása után verte agyon barátját egy férfi, akihez végül ő hívta ki a mentőket is. A bíróság a tettét megbánó férfit 4 év börtönbüntetésre ítélte - közölte a Tatabányai Törvényszék

Az elsőrendű vádlott és a néhai sértett régóta jó barátok voltak, szinte családtagként tekintettek egymásra, sok időt töltöttek együtt. A sértett gyakran fogyasztott nagy mennyiségű alkoholt, aminek hatására a környezetében lévőkbe ok nélkül belekötött.

2018. április 1-jén együtt szereltek egy homokfutót a sértett tárkányi lakóhelyén. Ebéd után elkezdtek inni, fejenként 0,5-0,5 deci házipálinkát fogyasztottak el, később megkérték a sértett testvérét, hogy vigye el őket Bábolnára, hogy még több házipálinkát vegyenek.

Ebből az elsőrendű vádlott és a sértett még 2-2 decit ivott meg. Este áthívták magukhoz a másodrendű vádlottat – a sértett unokatestvérét –, akibe a sértett többször is belekötött, amiért keveset találkozott velük. Az elsőrendű vádlott megpróbálta csitítani a sértettet, emiatt szóváltásba keveredtek, birkózni kezdtek.

A sértett lenyugodott, majd ismét a másodrendű vádlottat kezdte szidalmazni, és provokálta, hogy üsse meg. A másodrendű vádlott nem ütötte meg a sértettet, a sértett azonban egy alkalommal megütötte a másodrendű vádlottat. Az elsőrendű vádlott azt mondta a sértettnek, üsse meg őt, amilyen erősen tudja. A sértett így tett, az elsőrendű erre ököllel legalább tízszer megütötte a sértett arcát, fejét. Az ütések közben az elsőrendű vádlott azt kiabálta „mondtam, hogy úgy üssél meg, hogy ne tudjak utána visszaütni”.

Amikor a másodrendű vádlott látta, hogy a sértett nagyon rosszul van, kérte az elsőrendű vádlottat, hogy hagyja abba, de ő még egyszer megütötte a sértett fejét.

A már eszméletlen sértettet kihúzták az udvarra, hogy a hordónál megmosdassák, majd visszahúzták a szobába. A műhelybe mentek, majd a szobába visszatérve úgy látták, hogy már nem folyik vér a sértett orrából és a levegőt is tisztábban veszi, így a másodrendű vádlott hazament, az elsőrendű vádlott pedig feltette az ágyra.

Az elsőrendű vádlott másnap hajnalban felébredt, és be akarta takarni a sértettet, ekkor vette észre, hogy a lába hideg, amiből arra következtetett, hogy meghalt. Az elsőrendű vádlott sírva átrohant az édesanyja lakrészébe, hogy hívjon mentőt, de a kiérkezésükkor már csak a halált tudták megállapítani.

Július 10-én az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerő elsőrendű vádlottat halált okozó testi sértés miatt 4 év börtönre ítélték, és 4 évre eltiltották a közügyektől. A másodrendű vádlottat pedig segítségnyújtás elmulasztása miatt két év próbára bocsátották.

A vádlottak az utolsó szó jogán elmondták, hogy nagyon megbánták tettüket.

Az ítélet jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport