Gyöngyi
6 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Tarlós és Orbán miniszteri szintre emelte a parkolás központosításának tervét

2019.07.10. 21:32 Módosítva: 2019.07.10. 22:42

Tarlós István főpolgármester szerint „volt egy kis tányércsörgés”, de a viták után sikerült megegyezni, és két szakminiszter bevonásával, hamarosan megindulnak az egyeztetések a fővárosi parkolás központosításról. A főpolgármester az InfoRádiónak adott interjút az egyeztetést követően.

Tarlós a napokban beszélt arról, hogy az Orbán Viktorral való tavalyi megállapodásának 16 pontjából 15 teljesült, de a parkolás rendbetételét Orbán Viktor nem tudta teljesíteni, mert az „alig kezelhető politikai feszültségeket eredményezett volna”.

A főpolgármester korábban azt mondta: ha a rendszer egységes lesz, az egyszerűsíti a szabályokat, a parkolási bevételeket pedig a tömegközlekedésre fordítanák. Tarlós István szerint megvalósítható lehet a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása is. A közbeszerzési eljárás lefolytatására még idén sor kerülhet, és amennyiben a felújítást végző orosz kivitelező hozzájárulását adja, jövő évre végezhetnének is a műszaki munkákkal. A főpolgármester kiemelte, ha a szerelvények orosz gyártója nem járul hozzá, akkor nem építenek klímát a kocsikba.