A pécsi gyermekklinikán operációkat kellett elhalasztani a klímagondok miatt

2019.07.12. 17:47

Sorra mondják fel a szolgálatot különböző budapesti kórházakban a klímák. Nemrég derült ki, hogy a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi kórházában több műtőben is elromlott a légkondicionáló. Nem egyedi a probléma: a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban és információink szerint a Szent Imre Kórházban is hasonló történt.

A Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikáján is kénytelenek voltak elhalasztani a nem életmentő műtéteket a rossz klimatizáltság miatt, írja a Magyar Hang. A lapnak névtelenül nyilatkozó szülő szerint a gyereke műtétjét júliusra második felére halasztották, és az életmentő műtéteket is csak úgy tudják végrehajtani, hogy közben vizes ruhával hűtik a gyerekeket. 

A lap megkeresésére a PTE Klinikai Központ azt mondta, hogy csak átmeneti meghibásodásról volt szó, és az is már egy hónapja történt. 

Fontos hangsúlyozni, hogy sürgős műtétet egyébként sem halaszt el semmilyen esetben a klinika, legfeljebb másik épület műtőjébe irányít át. A klinika sebészeti műtőjének légkondicionáló berendezéseit azóta, június második felében jóval modernebb, új eszközökre cseréltette a Pécsi Tudományegyetem, így a június közepén jelentkezett probléma nem ismétlődhet meg. A klinika nem sürgős, halasztható műtéteit június 12-én valóban átütemezték, de úgy, hogy legkésőbb nyár végéig valamennyi betervezett műtétre sor kerüljön.

– írta a lap kérdésére a PTE Klinikai Központ.

Problémák vannak az ajkai Magyar Imre Kórházban is a Magyar Hang értesülései szerint. Ott split klímával próbálják megoldani a dolgot, ugyanis, bár a műtő levegőjének szűrésére szolgáló berendezések üzemelnek, a központi klíma nem.