Gyöngyi
6 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Lecserélte a 70-es évekbeli alapanyagokat a honvédség

2019.07.12. 18:51

Bemutatták a Magyar Honvédség tagjainak új köznapi egyenruháját pénteken Budapesten, a Stefánia Palotában - számolt be az MTI. A bemutatón a honvédelmi miniszter azt mondta: a honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb állomásához érkeztek, amire a katonák régóta vártak és vágytak. Benkő Tibor viccesen megjegyezte, megváltoztatták a régi mondást, hogy "kis hadsereg öltözködik, nagy hadsereg fegyverkezik", ugyanis a fegyverkezéssel kezdték: 21. századi haditechnikai eszközöket szereztek be. 

"Ha a katonák példát akarnak mutatni, nemcsak szolgálati feladataikat kell kiválóan ellátniuk, hanem meg is kell jelenniük a társadalmi élet minden színterén. Ehhez olyan ruhára van szükség, amelyre a katonák büszkék lehetnek, s a közvélemény azt lássa, a katonák meg vannak becsülve" - mondta Benkő Tibor.

A miniszter szerint a gyakorlóruházat megújításával kezdték a fejlesztést, már van kiképzési és műveleti gyakorló. A köznapi ruházat eddig 70-es évekbeli alapanyagból készült, elsősorban a komfortjával volt probléma, ezért írtak ki divattervezők számára pályázatot, hogy készítsenek terveket. A pályázat minden fordulójában Léber Barbara nyert, aki a katonák által felvázolt igények alapján alakította ki "a komfortos és korszerű" ruházatot.

A következő lépés a díszelgőruházat és az ünnepi ruházat megújítása lesz.