Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Közös jelöltet indítanak a veszprémi ellenzéki pártok

2019.07.12. 17:03

Katanics Sándort indítja közös polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson Veszprémben a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd - közölte Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke pénteken az MTI-vel. A hat ellenzéki párt az őszi önkormányzati választáson közösen állít polgármesterjelöltet és minden választókerületben egyéni képviselőjelöltet. Az egyéni képviselőjelölteket, a választási programot és a kompenzációs listát a kampány kezdetekor mutatják be.

A polgármesterjelöltként induló Katanics Sándor matematika-fizika szakos középiskolai tanár, a Demokratikus Koalíció helyi politikusa.

Azt írták, a közösen induló pártok legfontosabb célkitűzése, hogy a városfejlesztési irányokról a veszprémiek dönthessenek, és azokat "ne a miniszterelnök határozza meg". Céljaik között a kiemelt városi projektek, fejlesztések mellett nagyobb hangsúlyt helyeznének arra, hogy - fenntartható módon - eleget tegyenek a városban élők lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási és kulturális igényeinek. Több figyelmet fordítanának a város zöldfelületeinek bővítésére, az energiahatékonyság növelésére és az idősebb generáció gondjainak enyhítésére is.

Az ellenzéki pártok részletes tárgyalást folytattak a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozó szervezetekkel a minél szélesebb körű összefogás létrehozásáért, azonban azt a feltételt, hogy minden jelölt civil szervezet jelöltje legyen, nem tudták elfogadni. Nem akarják megtéveszteni a választókat, nem akarnak civil szervezet mögé bújva indulni az őszi önkormányzati választáson - közölték. 

Az ellenzék amúgy már 2014-ben is vele akarta közösen legyőzni a "demokratikus értékekkel szembe menő városvezetést".

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3990 Ft
3392 Ft