Salamon
-1 °C
13 °C

Bedrogozva szállt bele autójával a magyar családba a BMW sofőrje

2019.07.14. 21:36 Módosítva: 2019.07.14. 22:11

Bedrogozva és begyógyszerezve vezetett annak a BMW-nek a sofőrje, amelyik egy magyar család autójába 150 km/órás sebességgel csapódott bele az A4-es autópályán, közölte a horvát rendőrség a Jutarnji listtel, a lap cikkét a 24.hu szemlézte.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a 35 éves sofőrt letartóztatta a horvát rendőrség, miután súlyos balesetet okozott a Varasd (Varaždin) közelében lévő fizetőkapunál, amelyben magyarok is megsérültek.

KAPCSOLÓDÓ
150-nel csapódott a magyarok kocsijába a telefonáló, horvát BMW-s

150-nel csapódott a magyarok kocsijába a telefonáló, horvát BMW-s

Túl vannak az életveszélyen az autópálya-baleset magyar érintettjei. A becsapódásról videó is van.

A horvát lap már korábban tudni vélte, hogy az őrizetbe vett férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték. A szanatórium – ahol a feltételezések szerint kezelték – személyiségi jogokra hivatkozva közölte, nem erősítheti meg, hogy a férfi a páciensük volt.

Az alkoholteszt azonnal kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban. A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt.

Egy  internetre felrakott videón jól látható, hogy a sofőr már a baleset okozása előtt is felelőtlenül vezetett, a megengedettnél sokkal gyorsabban haladt, és kiszámíthatatlanul előzgette az autósokat az úton.

A Bors megtudta, hogy a horvát férfi vállalkozóként dolgozik, a történtek után fenyegetőzni kezdett a Facebookon, de később minden korábbi írását törölte, és inkább levélben kért bocsánatot áldozataitól. A férfi ügyvédje szerint a levélben sajnálkozását fejezte ki, és reményét, hogy felépülnek a sérültek. Szeretne találkozni is a családdal, és támogatni őket. Az ügyvéd szerint a férfit nagyon megviselték a történtek, rengeteg fenyegetést kapott és népharag zúdult rá a neten és a valódi életben is.

A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelhetnek vádat.

Már minden sérült jól van

A baleset csütörtökön délután történt. A család egy rokonoktól kölcsön kapott Suzukival a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor – a közzétett felvételek szerint – fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott. Háromnegyed órát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a családot, és válságos állapotban szállították őket kórházba.

66902182 2331632330490613 8114671794700419072 o
Fotó: Nezavisni cestarski sindikat / Facebook

A napilapnak a balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges kómában tartották, de már ő is jobban van.

Kiderült, a magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző, és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek.