Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Lelőttek a rendőrök egy férfit, aki karddal támadt rájuk Abdán

2019.07.14. 21:03 Módosítva: 2019.07.14. 21:59

Bozótvágó karddal mért csapást egy rendőrre egy férfi Abdán vasárnap kora este, a rendőrök célzott lövést adtak le a támadóra, aki súlyos sérüléseket szenvedett, és a helyszínen meghalt.

A rendőrségi közlemény szerint a mentőszolgálat munkatársai kértek segítséget a rendőrségtől vasárnap este fél hét körül egy abdai agresszív beteg kórházba szállításához. A helyszínen a rendőrök azt látták, hogy a házban tartózkodó férfi kezében egy bozótvágó kard van, ezért felszólították őt, hogy azt tegye le.

A férfi ennek ellenére a lakásból kihátráló rendőrökre támadt, majd a ház előtt egyikük fejére egy csapást mért a karddal. Miután a rendőrök többszöri felszólítása ellenére továbbra is támadólag lépett fel, a rendőrök célzott lövést adtak le rá. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A sérült rendőrt a mentők kórházba vitték. Az ügy körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

A Kisalföld információi szerint a megtámadott rendőr állapota stabil. Prof. Oláh Attila, a győri Petz-kórház orvosigazgatója a lapnak azt mondta: "fejsérülést szenvedett, a sebét már elláttuk, a sérülése nyolc napon túl gyógyuló. Éjszakára megfigyelésre benn marad a kórházban".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport