Egy hónapra börtönbe került a BMW-s, aki letarolta a magyar család autóját

2019.07.15. 17:03 Módosítva: 2019.07.15. 17:45

Harminc napra vizsgálati fogságba helyezte a zágrábi bíróság azt a 35 éves férfit, aki múlt csütörtökön 150 km/órás sebességgel csapódott bele autójával egy magyar család Skodájába a horvát A4-es autópályán – írja többek között a vijesti.hr.

35 éves sofőrt azután tartóztatta le a horvát rendőrség, miután múlt héten súlyos balesetet okozott a Varasd (Varaždin) közelében lévő fizetőkapunál, amelyben magyarok is megsérültek.

Horvát sajtóinformációk szerint az őrizetbe vett férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték. A szanatórium – ahol a feltételezések szerint kezelték – személyiségi jogokra hivatkozva közölte, nem erősítheti meg, hogy a férfi a páciensük volt.

Az alkoholteszt azonnal kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban. A rendőrség viszont továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt.

Egy internetre felrakott videón jól látható, hogy a sofőr már a baleset okozása előtt is felelőtlenül vezetett, a megengedettnél sokkal gyorsabban haladt, és kiszámíthatatlanul előzgette az autósokat az úton.

Túl vannak az életveszélyen 

A baleset múlt csütörtökön délután történt. Az Ausztráliában élő család budapesti rokonlátogatás után indult Horvátországba nyaralni. A  fizetőkapuhoz érve lassítottak autójukkal, amikor – a közzétett felvételek szerint – fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves férfi vezetett. Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott. A tűzoltók háromnegyed óra alatt tudták csak kiszabadítani a roncsból a családot. A házaspárt és 7 éves kisfiukat válságos állapotban szállították kórházba.

A család barátja a Borsnak elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges kómában tartották, de már ő is jobban van.  • Bérelnék
  • Bankszámla