Vádat emeltek az olasz sofőr ellen, aki miatt szalagkorlát fúródott egy moldáv buszba

2019.07.15. 11:34

Vádat emelt közúti baleset okozásának vétsége miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy olasz férfi ellen, aki két évvel ezelőtt az M7-es autópályán maradandó fogyatékosságot is eredményező buszbalesetet okozott - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Az akkor 57 éves olasz férfi 2017 júliusában az M7-es autópályán haladt autójával Nagykanizsa felől Zalakomár irányába, és egy szabályosan haladó moldáv buszt akart megelőzni, amikor figyelmetlensége miatt autójával az előzött busz elejének ütközött.

Az autó az ütközés miatt a bal oldali szalagkorlátnak hajtott és a füves padkán állt meg, az autóbusz pedig a jobb oldali szalagkorlátot mintegy 70 méter hosszan maga előtt felgyűrte, majd az oldalára borult. A szalagkorlát egy darabja belefúródott a buszba, átszakítva az éppen alvó váltósofőr fekhelyét és az utastér padlólemezét is.

A balesetben a váltósofőr nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett, két utas nyolc napon belül gyógyuló sérülések miatt kellett ellátni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport