Hozzád meg ki szólt?

2019.07.16. 13:15

Szívet melengető eseményről számolt be a péceli önkormányzat hivatalos Facebook oldala néhány napja. Szöllősi Ferenc Attila polgármester a helyi nyugdíjasklub tagjait meghívta a Kúria Rendezvényházba, és a saját készítésű halászlevével vendégelte meg őket. Hamarosan kiderült, hogy kampányidőszakban egy ilyen, teljesen ártatlannak induló eseménynek sem tud mindenki maradéktalanul örülni. Volt, aki átlátott a szitán: kampány van.

Az eseményről beszámoló poszt alatt kritikus hangok jelentek meg. Először csak a poszt egyik szavába kötött bele valaki. A kiírás szerint a nyugdíjasok önzetlenül segédkeztek a városi rendezvényeken, ami a kommentelőnek azonnal szemet szúrt, és rámutatott, nem lehetett önzetlen a segítség, hanem a 

megszavazott támogatás játszhatott közre.

A polgármesternek több se kellett, a hozzászólót gyakorlatilag lealkoholistázta, és májvizsgálatot javasolt neki.

pécel.png

Azzal szemben, aki a kommentelő segítségére sietett, és szóvá tette, hogy éppen a polgármester sem egy matyóhímzés, Szöllősi Ferenc Attila kijátszotta a Világ Összes Vitáját Lezáró Adu Ászt: hozzád meg ki szólt?

Ebben a kellemes tempóban folytatódott a kommentháború (vagyis még most is folytatódik), amikor megérkezett egy ellenzéki képviselő, aki igyekezett az eredeti kérdés értelmezésében (emlékeznek: az önzetlen szó csapta ki a biztosítékot). Ekkor Szöllősi a saját profiljáról a városéra váltott, és azzal csapkodta le a labdákat. Szerinte ő a saját pénzéből azt hív meg és oda, akit akar, majd igazi pártcsatározás kezdődött adományokról, kampányról és pártutasításokról.

A cikk írásának ezen a pontján határoztam el, hogy megnézem, vajon milyen pártállásúak a hozzászólók és a polgármester. Mielőtt a cikket folytatná, szavazzon ön is róla:

Milyen pártállásúak a résztvevők?

A napok óta zajló oda-vissza szurkálás a hétvégén is folytatódott. Ekkor érkezett meg az összes kommentháború legtipikusabb alakja: az ember, aki bevallása szerint amúgy soha nem szokott megnyilvánulni közösségi médiafelületeken, de ezt már nem bírja tovább, és el kell mondania, hogy méltatlannak találja az eldurvult hangnemet.

Nemrég egy jogász is hozzászólt, és feltette a Valóban Mindenkit Foglalkoztató Kérdést: valójában ki irányítja Pécelt. Bár nem vártam volna, de a polgármester ebből a veszélyesnek ígérkező helyzetből is győztesen tudott kijönni: Ennyire bánt, hogy nem vettelek fel jegyzőnek? - kérdezte a férfit.

Nem tudjuk, lesz-e folytatás, és ha igen, milyen mederben, mindenesetre kérdéseket küldtem a polgármesternek, ha válaszol, megírjuk.

(A szavazás megfejtése itt található: független a polgármester, és a közgyűlés többsége is mögötte van.)