Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek az ázsiai boltosok ellen, akik egy győri nőt kínoztak meg

2019.07.16. 10:25

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt emelt vádat öt kelet-ázsiai személlyel szemben, akik egy áruházban dolgozó alkalmazottat vertek meg, fenyegették és pénzt követeltek tőle.  Az elkövetők közül négyen egy áruházat üzemeltetnek Győrben, az ötödik elkövető egy éttermet üzemeltet a városban. 

A közlemény szerint az áruház vezetője 2017 decemberében az egyik magyar alkalmazottat akarta elszámoltatni, szerinte a sértett az áruház bevételének egy részét ellopta. Miután a többi alkalmazottat hazaküldték, a nőt körbeállták, szájába zoknit tömtek, majd a pincébe lökdösték. Ott testszerte, legalább ötvenszer ütöttek egy fém rúddal és egy bottal, meg is rugdosták, közben pedig arról faggatták, miért kevés az áruház bevétele. 

untitled-2.png
Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

A nő tagadta, hogy pénzt vett volna el, mire közölték vele, hogy a táskájából kivett kulccsal a lakására mennek, ahol édesapjával magukra íratják a sértett lakását és autóját.

Miután a lakását két elkövető ellenőrizte és senkit nem talált otthon, a sértetthez visszatérve őt mérgezéssel fenyegették meg, majd egy húsvágó bárdot tartottak a nyakához, hogy írjon egy elismervényt tízmillió forintos tartozásról.

A sértett a diktált szöveget leírta, fel is kellett olvasnia, hogy mobiltelefonjukkal az elkövetők rögzíthessék. A nyilatkozaton piros festékbe mártott ujjának ujjlenyomatát is el kellett helyeznie. Csak azután engedték el, hogy megfenyegették, ha orvoshoz vagy a rendőrséghez fordul, őt és édesapját is megölik. A nő a bántalmazás miatt bordatörést és számos zúzódást szenvedett el.

A bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetőkkel szemben tizennyolc év szabadságvesztés szabható ki.