Mátyás
1 °C
15 °C

Menetrend szerint közlekednek a balatoni vonatok

2019.07.17. 05:34

Székesfehérvár és Szabadbattyán között zavartalanul közlekednek a vonatok szerda hajnaltól. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa illetve Keszthely és a Székesfehérvár-Tapolca vonalon menetrend szerint közlekednek a vonatok, írja a MÁVINFORM a Facebook-oldalán, miután néhány órával korábban még arról adtak hírt, hogy ugyan kedd éjszakára javult a helyzet, a vonatok többsége 20-30 perccel hosszabb menetidővel haladt, de 1-2 vonat még 60-120 perces késéssel közlekedett.

A közlés szerint azonban szerda hajnalra helyreállt a menetrend szerinti közlekedés, miután kedden gigantikus késések voltak a székesfehérvári és balatoni vasútvonalakon.

A MÁVINFORM Facebookjára korábban posztolt közlemény alapján Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Kelenföld és Tárnok között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében pedig 60-120 perccel hosszabb menetidőre számíthattak az utasok kedden, gyakorlatilag egész nap. 

Volt, ahol 145 perces késést írt ki az utastájékoztató rendszer, de olvasónk olyan menetrendi tájékoztatásról is beszámolt kedden este, mely alapján a "pályaépítés miatti késés" az egyik balatoni sebesvonatnál meghaladta a 316 percet.