Meg akarta mutatni a kamasz, milyen bátor, lerúgta a vasúti átjáró mindkét sorompóját

2019.07.18. 17:51

Bátorságát akarta bizonyítani, ezért lerúgta egy hajdúhadházi vasúti átjáró mindkét sorompóját egy tizenhat éves fiú márciusban. A Debreceni Járási Ügyészség most emelt vádat közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt.

A kamasz egy haverjával sétálgatott a Hajdúhadház belterületén lévő vasútállomás környékén, mindketten ittasak voltak. Mikor a sorompóhoz értek, a fiatalnak eszébe ötlött, hogy ő most megmutatja a havernak, mennyire merész. Odalépett a vasúti átjárónál lévő, félsorompóval kiegészített berendezéshez, ami épp azelőtt záródott le, majd egymás után rúgott bele mindét rúdba, amik emiatt letörtek.

Hajdúhadháza Hunyadi utcai sorompója (Kép illusztráció)
Hajdúhadháza Hunyadi utcai sorompója (Kép illusztráció)
Fotó: Google Maps

A járási ügyészség szerint a vádlott így a félsorompókat működésképtelenné tette, így a berendezés hiányos jelzést adott és az átjáró így nem volt rendesen biztosítva. A fiú ezzel mások életét és testi épségét is veszélyeztette, valamint a vasúti társaságnak 29.000,- Ft kárt okozott.

A kamasz beismerte tettét, vele szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emeltek vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat pártfogó felügyelete mellett bocsássák próbaidőre, és kötelezzék az okozott kár megtérítésére.