Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Meghekkelték a vízimentők pénzgyűjtését, Mészáros Lőrinc kipótolta

2019.07.18. 12:45 Módosítva: 2019.07.18. 15:42

Egy csaló ráugrott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának pénzgyűjtésére, amelynek segítségével a szervezet két mentőhajót venne meg a megszűnő Red Bull Air Race eszközei közül – írta a Blikk.hu 

A szervezet nevére hivatkozva egy ismeretlen a Facebookon gyűjtést hirdetett, a számlaszámnak azonban nincsen köze a VMSZ-hez. A poszt Szentgyörgyi Rómeóra hivatkozik. A VMSZ tagja feljelentést tesz a kamugyűjtés ügyében – írta Facebook oldalán a VMSZ elnöke, Bagyó Sándor.

Van igazi gyűjtés is

A VMSZ felhívja a figyelmet, hogy igazi gyűjtés is indult, de ez kizárólag a szervezet honlapján és Facebook-oldalán zajlik, így aki adományozni akar, csak az ott megjelentetett adatok alapján tegye. A 9 millióból eddig csaknem kétmillió gyűlt össze a VMSZ-nél.

A kamuposztoló egyébként óvatosan fogalmaz: nem írja, hogy ő a VMSZ-t képviseli hivatalosan, csupán, hogy hallott a gyűjtésről, és

ha mindenki 200 Ft-ot tudna erre áldozni, akkor sikerülne megvenni a hajókat, 200 Ft igazán nem nagy összeg...Mit szóltok hozzá? Megcsináljuk?”

– áll a Blikk által közölt posztban.

Mészáros Lőrinc kipótolta

A Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels pedig 12 millió forinttal járul hozzá a hajóvásárláshoz.

Közleményükben elmondták, hogy a "balatoni és magyarországi turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként az Opus Global Nyrt., illetve az Opus csoport részeként a Hunguest Hotels Zrt. elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett, ezért kötelességének érezte, hogy a felhívásról értesülve kipótolja a teljes vételárhoz szükséges összeget".

Így a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) 16 millió forintért vásárolhat két speciális, újszerű mentőhajót. A keszthelyi kikötőben lévő hajókat a jövő héten mutatják be ünnepélyesen a nyilvánosságnak.

(Címlapkép: VMSZ facebook)