Sok napsütést és kevés felhőt ígérnek a hétvégére

2019.07.19. 07:25

Péntektől fokozatosan melegszik az idő, vasárnap délután már 34 fok is lehet. A met.hu előrejelzése szerint pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett országszerte sok napsütésre számíthatunk, záporok, zivatarok szórványosan, főként hegyvidékeink közelében alakulhatnak ki a déli óráktól, majd onnan sodródhatnak tovább keleties irányba.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő este 16, 23 fok várható.

Szombaton néhány fokkal tovább melegszik az idő.  Nagyrészt napos időre számíthatunk többnyire kevés, főként keleten, északkeleten helyenként több gomolyfelhővel. Északkeleten néhol zápor, zivatar alakulhat ki, máshol viszont  nem valószínű csapadék. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Vasárnap észak felől ugyan megnövekszik a felhőzet, de marad a napos idő.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.