Magyar világbajnoki sikerek: gyorsírás - arany, jegyzőkönyvvezetés - ezüst

2019.07.19. 13:53
Az olaszországi világbajnokságon gyorsírásban a dobogó mindhárom fokát magyar versenyző foglalhatta el. A dobogó tetejére Vicai Erika állhatott, aki megvédte világbajnoki címét. Jegyzőkönyvvezetés szakágban pedig egy ezüstérem lett a magyar termés.

A héten Szardínián tartott 52. Intersteno Kongresszus és Világbajnokságon Vicai Erika mögött végzett Árvayné Dani Judit és Madarász Mária, az ötödik helyet Horváth Éva Szilvia szerezte meg- tudósít az MTI. A világbajnoki címét megvédő Vicai Erika korábban 1991-ben Brüsszelben, 2009-ben Pekingben és 2017-ben Berlinben is első lett.

Az Országgyűlés gyorsírói évek óta kiemelkedően szerepelnek a kétévente megrendezendő világbajnokságon, ahol idén 30 ország 200 versenyzője indult gépírás, szövegszerkesztés, beszédíró gépírás, gyorsírás és jegyzőkönyvvezetés kategóriában - olvasható a közleményben.

Közölték, a 30 fős magyar csapatból Kollárikné Terjéki Krisztina a Budapesti XVIII-XIX. Kerületi Bíróság tisztviselője jegyzőkönyvvezetésből ezüstérmet szerzett. A sajtófőnök tájékoztatása szerint az Intersteno a világ gyors- és gépíróit, szövegszerkesztőit tömörítő szervezet, amely kétévente tartja a világbajnoksággal egyidőben megtartott kongresszusát, ahol a szakma legkiválóbb művelői osztják meg egymással tapasztalataikat különböző témakörökben, így például a parlamenti naplók készítésével kapcsolatban.  • Tippek
  • Bankszámla