Orbán
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Elhamvasztották a Hableány kapitányát

2019.07.20. 09:52

Szűk családi körben végső búcsút vett családja a Hableány tragikus sorsú kapitányától. A Bors információi szerint az 57 éves L. Lászlót múlt pénteken egyházi szertartás után, egy budapesti urnatemetőben helyezték végső nyugalomra.

Hableány sétahajó roncsának kiemelése a Dunából, ahol megtalálták a kapitány holttestét 2019. június 11-én
Hableány sétahajó roncsának kiemelése a Dunából, ahol megtalálták a kapitány holttestét 2019. június 11-én
Fotó: Huszti István / Index

Mint korábban a Borsnak dr. Gulyás Krisztián, a kapitány családját képviselő ügyvéd el­mondta, a temetés előtti napok különösen nagy súllyal nehezedtek a hozzátartozók vállára. Fájdalmukat csak fokozhatja, hogy a Hableánnyal ütköző luxushajó, a Viking Sigyn ukrán kapitánya a 15 millió forintos óvadék letétele óta Budapest területén gyakorlatilag szabadon mászkálhat. Szűk két hetet töltött előzetesben, de az is elképzelhető, hogy Jurij C.-nek vissza kell mennie a börtönbe. A legfőbb ügyészség szerint ugyanis törvénysértő volt, hogy a Fővárosi Törvényszék letartóztatás helyett helytadott az óvadéknak, emiatt a Kúria vizsgálatát kérte. 

Mint arról korábban beszámoltunk, egy hete harangszóval, díszlövéssel és virágokkal búcsúztatták a Hableány áldozatait.

Dél-koreai lapok arról írtak, hogy az utolsó, még nem megtalált áldozat rokonai Budapesten maradnak, amíg elô nem kerül a test. Mint a Bors megírta, a má­jus 29-i balesetet heten élték túl, a Hableányon 33 dél-koreai turista és a 2 fős magyar személyzet tartózkodott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport