Megint vannak lehúzós belvárosi bárok, de már droggal is elbódítják a vendéget, és kirabolják

2019.07.22. 09:36

Vádat emeltek egy belvárosi bár üzemeltetői ellen, akik port kevertek a vendégek italába, majd elvették értékeiket. A pultosokat és a törzsvendégeket többrendbeli, csoportosan elkövetett rablással és más bűncselekményekkel vádolja a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség.

A 37 éves elsőrendű vádlott a belvárosi bár üzletvezetője és a negyedrendű vádlottal együtt pultosa volt, míg a másod-, harmad- és ötödrendű vádlottak a bár törzsközönségéhez tartoztak. Ők együtt 2016 végén és 2017 januárjában összesen négy alkalommal, egymás tevékenységéről tudva lerészegítették a betérő vendégeket, majd az elsőrendű vádlott, illetve egy esetben az negyedrendű vádlott a pultnál, illetve alkalmanként a többi vádlottat felkérve a sértettek italába ismeretlen típusú bódító anyagot kevertek.

Ezután az öntudatlan állapotba helyezett sértettektől – köztük svéd és brit állampolgároktól – összehangolt módon elvették értékeiket: mobiltelefont, iratokat, pénztárcát és bankkártyát.

Volt, hogy a vádlottak a bódult sértetteket hazakísérték további értékeik megszerzése érdekében, valamint a bárban fizetéskor kifürkészett PIN-kódok felhasználásával a megszerzett bankkártyákkal is pénzt vettek le automatákból.

Az ügyészség a vádiratában az első- és negyedrendű vádlottakra  – amennyiben beismerik a vád szerint bűnösségüket, és lemondanak a tárgyalás jogáról – 6 év 6 hónap, illetve 7 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetést és további büntetésként pénzbüntetést, míg a megszerzett értékek erejéig vagyonelkobzást  indítványozott.