Az önkormányzat szerint jogcím nélkül nyitottak munkásszállót erzsébetvárosi irodájukban

2019.07.23. 21:02

Egészen eddig úgy tudták, üresen áll az önkormányzati iroda a Nagy Diófa utcai ház földszintjén, amit hónapok óta munkásszállónak használnak, állította az RTL Klub híradójának az erzsébetvárosi önkormányzat ingatlangazdálkodási cégének vezérigazgatója.

Korábban a Népszava cikke alapján mi is megírtuk, a hetedik kerületben munkásszállóként használnak egy önkormányzati tulajdonú irodát, a szomszédok szerint jelenleg kilenc borsodi férfi lakik benne, akik egy fővárosi építkezésen dolgoznak.

A szomszédokat nagyon zavarta, hogy az ott lakók kitették a közös udvarra a hűtőt és a rezsót, állítólag többször éjszaka is felcsöngettek a szomszédokhoz, mert nincs elég kulcsuk a bejárati ajtóhoz, de volt olyan is, hogy egyszerűen csak kitámasztották azt. Az RTL Klubnak nyilatkozó közös képviselő elmondta, bejelentést tettek az önkormányzatnak, hogy vizsgálják ki, milyen jogosultság alapján működik a munkásszálló. 

Mint később aztán kiderült, a szomszédos lakásban működő foglalkoztatást segítő egyesület nyitotta meg az önkormányzati irodával összekötő ajtót, és kisajátította a helyiséget, hogy munkásszállót alakítson ki ott.

Miután látták, hogy megürült ez a helyiség, jogcím nélkül használatba vették

- jelentette ki Olajos János, az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az RTL Klubnak.