Mától tikkasztó kánikulára készülhet

2019.07.24. 07:29

Szerdától még tovább emelkedik a hőmérséklet, a hét végén pedig már igazi kánikulára kell készülni.

A met.hu előrejelzése szerint szerdán a Dunától keletre fordulhat erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Egy-egy futó záporra pedig legfeljebb az északkeleti megyékben  lehet számítani. Az északi szél olykor megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 30 és 33, keletebbre 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

  • Csütörtökön napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, főként északkeleten néhol zápor lehet. Többnyire mérséklet marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.
  • Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett már többórás napsütés várható, főként északkeleten néhol zápor, zivatar kialakulhat. Helyenként megélénkül az északkeleti, keleti szél, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.
  • Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés is várható. Zápor, zivatar az ország bármely táján és bármely napszakban előfordulhat Az északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.
  • A hét utolsó napján az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Zápor, zivatar az ország bármely táján és bármely napszakban előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.