Öt-hat órás repülőúton ingázik a parlament és Tenerife között az MSZP-s képviselő

2019.07.25. 15:45

A Kanári-szigetekre, azon belül is Tenerifére költözött Tóbiás József MSZP-s parlamenti képviselő, a párt volt elnökének családja még tavaly ősszel, ám a politikus nem szakított meg minden szálat Magyarországgal: továbbra is bejár az Országgyűlésbe.

Legalább 5-6 órákat repül ehhez, Tenerife ugyanis ilyen távolságra van Budapesttől.

A Blikk szerint Tóbiásnak jár az 1,38 milliós képviselői tiszteletdíj, ám utazási és lakhatási támogatást a hatalmas távolság ellenére sem kap. Párt- és egyéb tisztséget nem vállalt, de elmondása szerint a képviselői munkáját az ingázással együtt is el tudja látni, illetve az interpellációkat Tenerifén is meg tudja írni.

Tóbiás a kiköltözést gyermeke betegségével indokolta: a fiú légúti problémákkal küszködött, az orvosok pedig azt javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyagok.

A gyerekeimért mindent megteszek, ezért költöztünk ki Tenerifére

– mondta a politikus, aki két-háromhetente repül Budapestre.

Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges.

– állította. Tóbiás azt is elmondta, hogy odakint lakást bérelnek, ő pedig spanyolul tanul. A Blikk megjegyzi, hogy a bérleti árak Tenerifén nagyjából a budapestivel vannak egy szinten.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után Tóbiás József a Hírklikk nevű portálnak cáfolta, hogy elköltözött volna. Szerinte a családja költözött, ő pedig Magyarországon maradt, ahonnan rendszeresen látogatja feleségét és gyermekeit.