Az ellenzék aláírásgyűjtésbe kezdett a székesfehérvári szennyvíziszap ellen

2019.07.25. 11:56

Aláírásgyűjtést kezdeményeznek a helyi ellenzéki pártok a székesfehérvári szennyvíziszap-szállítmányok leállításáért, áll az MSZP közleményében. 

Székesfehérvár többet érdemel annál mint, hogy a fideszes vezetésnek köszönhetően nyilvános vécét csináljanak belőle. A jelenlegi polgármester ugyanis semmit nem tett azért, hogy megakadályozza azt, hogy Horvátországból származó több mint 50 ezer tonna vélhetően veszélyes anyagnak számító szennyvíziszappal árasszák el a városunkat. Sőt továbbra is jönnek az újabb és újabb szállítmányok már Szlovéniából is.

– írja Székesfehérvár közös ellenzéki polgármesterjelöltje, Márton Roland.

Márton Roland a szállítások leállítását és az élhetetlen körülmények felszámolását követeli, hazai és hazai vizsgálatok indítását, és a felelősök számonkérését. Hogy nyomást gyakoroljon a fideszes Cser-Palkovics Andrásra polgármesterre, aláírásgyűjtésbe kezdett Székesfehérváron. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hete mondta a  kormányinfón, hogy a magyar kormány a környezetvédelem oldalán áll, ezért a kormány úgy döntött, hogy a magyar szennyvíziszap elegendő a magyar termőföldnek, nincs szükség külföldire, az ezzel kapcsolatos engedélyek felülvizsgálata megkezdődött. Egyértelmű tiltást nem engednek az eu-s szabályok, de a magyar hatóságok nem teszik lehetővé a jövőben a külföldi szennyvíziszap behozatalát. 

Az Index nemrég írt a székesfehérvári szennyvíziszap-ügyről, itt olvashat erről bővebben>>>.