Úgy szakadt a jég Zalában, mintha havazna

2019.07.26. 14:51 Módosítva: 2019.07.26. 19:17

Megérkezett a péntektől keddig tartó időszakra ígért csapadékosabb idő, pénteken hevesen csaptak le az első viharok.

Dél körült rakta ki az alábbi videót a Met Hírek Facebook-oldal, amit Zalában készítettek:

Azt írta a feltöltő, olyan volt, mintha havazva, durva jégeső volt nem sokkal ezelőtt a Zala megyei Becsehelyen. 

A szintén Zala megyei Lentiben pedig ez maradt a felhőszakadás után:

Kora délután Budapestet is bevett egy viharzóna, olvasónk a IV. kerületből küldte az alábbi képet, hogy ekkora jégdarabok potyogtak náluk:

4kerjeg.png
Fotó: Olvasónk

Ahogy a Met Híren láttuk, Fótot is keményen elverte a jég péntek délután:

Hasonló látványokra szombaton is készülhetünk, hat északi megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést felhőszakadás veszélye miatt. 

A tűzoltók pénteken azt írták, Budapesten több helyre is riasztották őket a délutáni vihar után. Főleg kidőlt fák és letört ágak miatt volt szükség beavatkozásra.

A IV. kerületben például a Tungsram utcában és az Elem utcában autókra, a Fóti úton úttestre, míg a Károlyi Sándor úton és a XIX. kerületi Jáhn Ferenc utcában járdára borult fa.

A XV. kerületi Pozsony utcában ág esett egy vezetékre, Kőbányán, a Gergely utcában tetőre dőlt egy kémény, a VIII. kerületben, a József körúton pedig egy lógó csatornát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Sok riasztás Pest megyéből

A főváros környékén is viharkárokat kell felszámolniuk a tűzoltóknak. A legtöbb riasztás Ócsáról érkezett: a Rákóczi utcában például egy garázsba, a Kölcsey utcában pedig egy pincébe tört be víz, míg a Bajcsy-Zsilinszky utcában és az Égerfa utcában fák dőltek az útra.

Alsónémediben, a Halászy Károly utcában kerítésre, míg a Bugyi és Dabas közötti úton az úttestre borultak fák. Dabason, a Láp utcában a gyalogosforgalmat veszélyeztetik egy magas fa letört ágai, amiket eltávolítottak a tűzoltók.