Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Fennakadásokat okoz a szombati eső Debrecenben

DEBRE20190727003
2019.07.27. 19:09

Közlekedési fennakadásokat is okozott a nagy eső szombaton Debrecenben, a városban és környékén számos épületet és pincét öntött el a lezúduló bő csapadék - írja az MTI. A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. közlése szerint a nagy esőzések miatt változásokat kellett bevezetni Debrecen közösségi közlekedésében szombat délután.

A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső miatt a Köztemető-főkapu fordulóban megállt a víz, ezért a 3-as és az 5-ös trolibuszok csak rövidebb útvonalon, a Kassai útig közlekednek. 

A nagy eső miatt a 2-es villamos külső szakaszán, a Thomas Mann utcán megállt a víz a villamos pályán, ezért a villamosok csak a Szent László Görögkatolikus Gimnáziumig közlekednek. A gimnázium és a Doberdó utca között autóbuszok szállítják az utasokat.

Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy átszállás után is érvényes, de azt átszállás után is érvényesíteni kell - jelezte Magyarné Csohány Andrea.

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy Debrecenben a tűzoltóknak számos helyre kellett kivonulniuk az eső miatt. A víz rövid időn belül a város északi részének több társas- és családi házait, azok pincéit, garázsait árasztotta el.

(Borítókép:  A hirtelen lezúduló eső miatt összegyűlt vízben gyalogol egy nő a debreceni Benczúr Gyula utcában 2019. július 27-én. - fotó:  Czeglédi Zsolt / MTI)