Gödön is közös ellenzéki jelöltek indulnak

2019.07.27. 18:42

Közös képviselőjelölteket és polgármesterjelöltet állítanak az ellenzéki pártok a Fidesz ellen Gödön, az őszi önkormányzati választáson – írja közleményében Varga Zoltán Péter, a Jobbik választókerületi elnöke.

A közlemény szerint a Jobbik, a DK, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd is összefog Gödön, hogy a Fidesz jelöltjével szemben a város mind a nyolc választókörzetében egyetlen ellenzéki jelölt induljon. Az összefogást támogatja a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom is. A közlemény az MSZP-t nem említi.

Az ellenzéki pártok a közlemény szerint "a köztük lévő nagypolitikai ellentéteket félretéve fognak Göd érdekében dolgozni",  egy közös gödi programot is be fognak mutatni a lakosságnak.

A Momentum közleményéből az is kiderül, hogy a gödi polgármesterjelölt is közös lesz: minden felsorolt párt Balogh Csabát, a Momentum gödi alapszervezetének elnökségi tagját támogatja majd. Balogh gödi lakos, közgazdász, vállalatfejlesztési szakember. 

Ahogy néhány napja az esélyeket bemutató cikkünkben írtuk, Göd is azok közé a települések közé tartozik, ahol biztosan minden ellenzéki pártra és azok szavazóinak teljes támogatására szükség lenne a kormányoldal legyőzéséhez.