Orbán
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Megint őrizetbe vették a Viking Sigyn kapitányát

2019.07.29. 16:59 Módosítva: 2019.07.29. 17:45

Néhány órával a Kúria döntése után, hétfő délután őrizetbe vették a Viking Sigyn kapitányát, értesült az Index. Információnkat a 64 éves ukrán férfi ügyvédje, Tóth M. Gábor megerősítette, de többet egyelőre nem akart mondani, mivel védencével jelenleg is a rendőrségen tartózkodik.

„A szakértők bevonásával folyamatban lévő nyomozásban 2019. július 29-én a nyomozók a kapitányt őrizetbe vették, segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt a kihallgatása jelenleg is tart” – írta cikkünk megjelenése után a Police.hu

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette információnkat, többet egyelőre viszont ő sem akart mondani. 

A Kúria ma délután mondta ki, hogy törvénysértő volt a bíróságok döntése, amikor úgy határoztak, hogy a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását 15 millió forintos óvadék ellenében megszüntetik és a férfit bűnügyi őrizetbe helyezik. Márki Zoltán tanácselnök az ítélet indokolásában elmondta, hogy

AZ ÜGYÉSZSÉG AKÁR ISMÉT INDÍTVÁNYOZHATJA A KAPITÁNY LETARTÓZTATÁSÁT.

Nyilvánvalóan erre lépett szinte azonnal a rendőrség és a nyomozást felügyelő ügyészség is.

A Viking Sigyn kapitánya június 13-án került bűnügyi felügyelet alá, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy Budapest területét nem hagyhatta el, hetente kétszer jelentkeznie kellett a rendőrségen és nyomkövetőt is viselnie kellett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport