A balatoni szabadstrandok után elkezdték a dunakanyariakat is felújítani

DMOHA20180829010
2019.07.30. 17:28

Ebben a szezonban a dunakanyari strandok jó részét felújítják, elsőként a verőcei lett kész, de a nagymarosi, majd a zebegényi is sorra kerül, mondta rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Verőcén.

Rétvári - aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője - a verőcei szabadstrand átadóünnepségén arról beszélt, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket szeretne biztosítani a kormány a strandoláshoz, írja az MTI. Mint mondta, a megújult strand családbarát, mert megtalálható benne minden, ami ahhoz kell, hogy a család különböző generációi jól és biztonságban érezhessék magukat: egyebek mellett pelenkázó, árnyékolók, strandröplabdapálya és szabadtéri kondipark.

Mi legutóbb a Balaton környékén jártunk be 5 település szabadstrandjait, amiket úgy újítanak fel, hogy a munkálatok a nyár közepébe is belelógnak. A Magyar Turisztikai Ügynökségtől akkor megtudtuk, 2017-ben indították el a strandfejlesztési programot, amelynek kijelölt célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon. Az első ütemben fizetős strandok felújítására írtak ki pályázatokat, akkor 30 település 55 strandja kapott pénzt felújításra.

A mostani, második ütem már a szabadstrandok fejlesztéséről szólt, ez a program pedig idén februárban indult: a balatoni, a dunakanyari és a Tisza-tavi szabadstrandok jutottak pénzhez. A Balatonnál 30, a Dunakanyarban 6, a Tisza-tónál 7 – összesen 43 darab – szabadstrand fejlesztésére kaptak a vízparti települések összesen több mint 4,4 milliárd forint összegű támogatást, írta nekünk az MTÜ.

(Borítókép:  Szabadstrand Dunabogdánynál 2018. július 29-én. - f otó: Mohai Balázs / MTI)