Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

A Vikinget üzemeltető svájci cég fizette ki az ukrán kapitány óvadékát

2019.07.30. 05:55

A Blikk úgy tudja, a Viking kapitányának, Jurij C-nek a 15 millió forintos óvadékát a hajót üzemeltetető svájci cég fizette ki. Emellett a cég vállalta, hogy a tartózkodási helyéül szolgáló budapesti bérelt lakás költségét is állják.

Mint arról már beszámoltunk, néhány órával a Kúria döntése után, hétfő délután őrizetbe vették a Viking Sigyn kapitányát, értesült az Index. Információnkat a 64 éves ukrán férfi ügyvédje, Tóth M. Gábor megerősítette, de többet egyelőre nem akart mondani, mivel védencével jelenleg is a rendőrségen tartózkodik.

„A szakértők bevonásával folyamatban lévő nyomozásban 2019. július 29-én a nyomozók a kapitányt őrizetbe vették, segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt a kihallgatása jelenleg is tart” – írta cikkünk megjelenése után a Police.hu

A Hableányt üzemeltető társaság ügyvédje, dr. Sógor Zsolt a Blikknek azt mondta: fontos tény, hogy Ukrajna nem biztos, hogy kiadná a kapitányt, ha visszajutna Ogyesszába, ahol él. "Saját állampolgárukat Ukrajna, mivel nem EU-s állam, nem szokta kiadni, márpedig a nyomozás és a bírósági eljárás alatt elengedhetetlen a jelenléte" – magyarázta.

Az utolsó, még keresett áldozatnak is hazament a családja, ám mindegyik rokonságával tartja a kapcsolatot a követtanácsos - írja a Blikk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport