Még mindig nem sikerült megoldani, hogy ne ázzon be a kaposvári iskola

2019.07.30. 08:35

Májusban rendkívüli tanítási szünetet kellett elrendelni, miután beázott a kaposvári Gárdonyi iskola. Akkor a városháza azt közölte, hogy Kaposvár város műszak-pályázati igazgatósága felszólította a kivitelezőt, hogy haladéktalanul szüntessék meg a beázást, a tantermeket soron kívül állítsák helyre, és kezdjék meg a kárelhárítást, hogy minél előbb zavartalanul folytatódhasson az oktatás. 

A Népszava cikke szerint ez július végéig nem történt meg, a szülők pedig egyre kevésbbé bíznak abban, hogy szeptemberre befejeződhetnek a munkálatok, és attól tartanak, hogy az állapotok miatt végleg bezárhatják az iskolát. 

Az iskola energetikai korszerűsítése februárban kezdődött meg, a vállalkozó Szemeco Kft.-nek a nyílászárók cseréje mellett a fűtési rendszert kellett korszerűsíteni, emellett az épület szigetelését is felújítja. Májusban egy nagyobb vihar után vált használhatatlanná az iskola, a tanévet több mint kétszáz gyereknek már máshol kellett befejeznie.

A  cikk szerint a Szemeco Kft.-nek  egész egyszerűen nincs kapacitása a gyorsabb és hatékonyabb munkára. Tavaly szeptemberben 10 városi intézmény felújítását nyerték el 1,38 milliárd forintért, de nem csak a Gárdonyi esetében voltak problémák, az újság úgy tudja, hogy a Toldi iskola is beázott, és több helyen sem tudták tartani a vállalt határidőket.