Órákig ült cellában a magyar anya, mert elsietett egy parkolást

2019.07.30. 22:37 Módosítva: 2019.07.30. 23:11

Órákon keresztül kellett cellában ülnie annak a nőnek, akit azért rabosítottak, mert mozgássérült helyre parkolt autista fia kártyájával egy budapesti orvosi rendelőnél. Az édesanya odabent hiába kérte, hogy telefonálhasson a gyermekének, állítása szerint nem engedték neki, hogy értesítse a hozzátartozóit.

A nő az RTL Klub Híradójának mesélte el: pár hete az édesanyját kellett kórházba vinnie, ezért gyermekeit az édesapjára bízta, aki 11 éves fiát annak fülfájása miatt vitte volna orvoshoz. Az anya a kórházban végezve egyenesen az orvosi rendelőhöz hajtott, ám korábban ért oda, mint ahogy apja és fia, ezért leparkolt az egyik mozgássérült parkolóhelyen, beteg gyermeke kártyájával.

Ezután civilruhás rendőrök érkeztek a helyszínre, akik a kártya ellenőrzése után rabosították az anyát, mivel a fiú – akinek a nevére a kártya szól – nem volt vele az autóban.

Az édesanya később az Indexnek elmondta: "Apukám még nem indult el, amikor én már leparkoltam. Fél órával érkeztem korábban. A fogdában eltöltött időről írásos bizonyítékom van, hiszen a rendőrségről távozva a jegyzőkönyvben is szerepel, hogy mikor vittek be, illetve mikor engedtek ki: 5 óra 22 percet töltöttem bent összesen. Hangsúlyozni szeretném, hogy végig együttműködő voltam, a rendőrségen mégis szánt szándékkal húzták az időt. Elmondásuk szerint nem volt más munkájuk, csak az én ügyemmel foglalkoztak."

A nő elismeri, hogy hibázott, de túlzásnak érzi a rendőri intézkedést. Most okirat-hamisítással gyanúsítják. A rendőrség egyelőre nem reagált az RTL Híradó megkeresésére.