Salamon
-1 °C
13 °C

Kósának igaza volt: Mád polgármestere tényleg iszik

2019.07.31. 14:20
Valóban nem absztinens a borairól híres Mád első embere, aki előkerült Kósa Lajos Fidesz-alelnök önkormányzati példatárából. De azért nem is alkoholista.

Kizártnak tartom, hogy Mádon megválasszanak egy olyan polgármestert, aki deklaráltan antialkoholista

– ezzel kezdte elmagyarázni Kósa Lajos kedden azt, ki lehet alkalmas polgármester-, vagy képviselőjelölt az önkormányzati választásokon a Fidesz színeiben. Szerinte Szegeden a jelölt nem lehet a szabadtéri játékok, vagy Debrecenben a virágkarnevál ellen, egyébként is, „az az ideális polgármesterjelölt, akit megválasztanak”.

Ezzel kapcsolatban megkerestük a borairól híres tokaj-hegyaljai község független polgármesterét, Tatárka Józsefet, akit öt évvel ezelőtt (ellenjelölt híján) függetlenként 100 százalékos arányban választottak újra. Mád első embere szerint a Fidesz kampányfőnöke csak retorikai túlzásokkal élt a szavaiban.

Nem gondolom, hogy aki nem antialkoholista, az egyből alkoholista lenne

– mondta Tatárka, aki elismerte, hogy nem absztinens.

A borértés egy nagyon fontos dolog, és szerintem egy polgármester higgyen is abban, amiről beszél. Természetesen én is fogyasztok alkoholt, de nem többet, mint amennyit egy átlagos magyar szokott.

41298661 2025281250865932 3589155468909477888 n
Fotó: Tatárka József / Facebook

Kedvenc fajtája a furmint, ami szerinte a legzamatosabb szőlő Magyarországon. Polgármesteri és vállalkozói teendői mellett viszont nem fér bele a napi borfogyasztás, inkább csak heti rendszerességgel, a vasárnapi vacsorához szokott inni egy-két pohárral.

Mád a tokaji borvidék egyik legfelkapottabb települése lett az utóbbi években, az itt történt fejlesztések pedig országos szinten is felkeltették az érdeklődést a település iránt.

A polgármester elmondta, építész barátai szerint Mád az egyike az ország öt olyan településének, ahol nincs elrontva a településkép, erre pedig építeni kell a turizmusban is.

A fejlesztéseket pedig Tatárka helyesli: szerinte a környék természeti kincseit ki kell használni, az olyan értékei mellett pedig, mint a borászat, ki kell állni. Családján belül is van, aki a borászattal foglalkozik – a feleségének és az apósának vannak boros érdekeltségei, ezeknél pedig ő maga is besegít a napi dolgokban. 

Sokkal több köze viszont nincs a polgármesternek a szőlőhöz: bár régebben volt neki is szőlője, ma már csak a szállítmányozási cégével és a hivatallal foglalkozik.

Nem értettem olyan jól a borászathoz, mint mások

– mondta Tatárka.