Bespeedezve ment autót lopni Újbudára a kőbányai páros

2019.08.01. 10:13

Egy férfi és egy nő bódult állapotban lopott kocsit, orgazdaként pedig korábban már több lopott autóalkatrészt is szereztek eladási szándékkal, most vádat emeltek ellenük - írja az ügyészség.

Egy 37 éves B. Csaba és a 30 éves H. Renáta 2018. november 22-én éjjel a XI. kerület, Diószegi útra ment, hogy a környékről autókat lopjon el.

A férfi a XI. kerületi Ábel Jenő utcában feltört egy portugál rendszámú kocsit, és ellopta. A páros a nő által vezetett kocsival érkezett a helyszínre, de már két autóval távoztak, és közben kábítószert is fogyasztottak. 

A két vádlottat a rendőrök még aznap elfogták a X. kerületben, a tettenéréskor a férfi a lopott gépkocsit bontotta széjjel. A vád tárgya még, hogy a férfi és a nő 2018 őszén két lopott kocsi alkatrészeit is megszerezte orgazdaként. 

lopas
Fotó: Police.hu

Az ügyészség a két terhelt ellen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, bódult állapotban elkövetett járművezetés és minősített eseti orgazdaság, a férfi ellen ezen felül kábítószerrel visszaélés miatt emelt vádat. 

A nyomozók ugyanis azt is korábban megállapították, hogy az elkövetők a bűncselekmény előtt amfetamint fogyasztottak.

A halmazati szabályok miatt egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel járhat, amit tettek.

A férfi bűnügyi felügyelet alatt áll.