Ruhatippek péntekre: esernyő

2019.08.01. 19:34

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat - írja az MTI.

elore 24 idelink
Fotó: idokep.hu

Pénteken egy közeledő hidegörvény miatt nyugat felől csapadékzóna érkezik. Az eső, zápor mellett a nap első felében nyugaton, délnyugaton, később keletebbre is (elsősorban a déli megyékben) zivatarok alakulhatnak ki, felhőszakadás, főként a déli határ közelében viharos szél kíséretében.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 21-30 fok között alakul, a tartósabban csapadékos részeken lesz hűvösebb az idő.

Az Időkép ezt annyival egészíti ki, hogy kisebb eső, záporok gyakorlatilag az ország egész területén előfordulhatnak.

Hasonló marad az idő a hétvégén is, annyi különbséggel, hogy kisebb eséllyel kaphatunk a nyakunkba esőt a szabadban.

Szombaton szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Feltámad az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 24-30 fokra van kilátás.

Vasárnap továbbra is többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős az északi-északnyugati szél. Sok lesz a napsütés, csak helyenként fordulhat elő zápor, kis eséllyel zivatar, délutánra 24-28 fok várható.

A jövő hét eleje pedig még több napsütéssel, és pár fokos melegedéssel indul majd, hogy aztán átadja majd a helyét a teljes bizonytalanságának, a hét második felére egyelőre 30 fokot és zivatarokat jósolnak.  • Hírek
  • Árfolyam