A Duna-parti sziklákra esett két ember a Lánchídnál

2019.08.04. 07:26

Vasárnap hajnalban, nem sokkal éjfél után a rakpartról a víz melletti sziklás-kavicsos partra esett egy férfi – írta egy olvasónk hajnalban. (Frissítés: mint később kiderült, két sérült is van, részletek a cikk végén.)

Az eset olvasónk szerint a Pontoon szórakozóhelynél történt, a helyszínre a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is kiérkeztek.

"Most próbálják felhozni, több-kevesebb sikerrel, infúzión van"  – írta olvasónk hajnali háromnegyed egykor.

Később egy másik olvasónk is beszámolt a látottakról: "Éjjel háromnegyed 1-kor sétáltunk át a hídon. Akkor már a sátorban ápolták. A buli viszont gond nélkül, max hangerőn dübörgött tovább" – írta, és képet is küldött a sátorról.

Az esettel kapcsolatban telefonon kerestük a mentőszolgálatot, írásban ígértek választ, illetve a rendőrségtől is további információt kértünk, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés: két sérült is van

Két mentőegységet riasztottunk a helyszínre, ahol a mentők egy súlyos és egy könnyebb sérültet találtak, akiket ellátást követően kórházba szállítottak

– írta a mentőszolgálat a válaszában, amelyből kiderül, hogy egy második ember is megsérült a történtek során.

Ezt a rendőrség válasza is megerősítette, amelyből az is kiderül, hogy 23:50 körül a Készenléti Rendőrség gyalogos járőrei vették észre a balesetet és biztosították a helyszínt a mentők kiérkezéséig. Kiderült a két sebesült kora is: egy 24 és egy 22 éves férfi esett le a támfalról. 

Ezután egy újabb olvasónk küldött további részleteket a két sérültről, illetve a baleset következményeiről: "Pont ott ültünk mellettük, amikor valószínűleg megcsúsztak vagy egyensúlyt vesztettek. Mi már csak a zuhanást és a földre érkezést láttuk. Pár másodpercig csak feküdtek a földön, majd fel tudtak kelni, addig a barátaik le is értek hozzájuk. Szerencsére nem közvetlenül a kövekre estek, hanem kicsit elé, a homokosabb részre, de így a köveken kötöttek ki. Fentről úgy tűnt, kisebb horzsolásokkal megúszták, a fejük vérzett kicsit, bár látszott rajtuk, hogy szédülnek. Ha 30 centivel odébb érkeznek a kövekre, sokkal nagyobb baj is lehetett volna. A rendőrök gyorsan megérkeztek, addigra az egyikük fel tudott állni, a másik viszont még ült, dülöngélt, de hamarosan a mentők is megérkeztek" – írta. Egy másik szemtanú szerint viszont a súlyosabban megsérült férfi biztosan nem ült fel, mert ő egyáltalán nem tudott megmozdulni. Annyira nem mozdult, hogy a szemtanúk közül többen már azt hitték, ő nem élte túl az esést.

Megdöbbentő volt látni a szervezetlenséget mind a helyszínt biztosító szekus cég munkatársaitól, mind pedig a rendőrség részéről. Mi legalább 20-25 percig ülhettünk ott, amikor megjelent egy raklap rendőr és elkezdte elterelni a népet

– írta egy olvasónk, aki szerint egyébként se túl jó ötlet több száz ember csak úgy a sziklás part mellett, megfelelő biztonsági feltételek nélkül szórakozni hagyni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport