Iskolatársait terrorizáló, 16 éves zalai fiú ellen emeltek vádat

2019.08.05. 13:20

Vádat emeltek egy 16 éves zalai fiú ellen, aki évek óta bántalmazta, fenyegette intézeti és iskolatársait. A vádirat négy ilyen esetet is felsorol:

  • 2017 augusztusában a zalaegerszegi gyermekotthonban egy gyereket a földre rántott az ágyról, majd többször megrugdalta. Testalkata, magassága, fizikai állapota miatt a sértett - aki nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett - a támadójával szemben védekezésre képtelen volt
  • egy hónappal később Zalaegerszegen, az egyik általános iskolában két fiú közötti vitába beleavatkozott, és többször is ütötte, rugdalta egyiküket, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
  • néhány héttel később ugyanezt a fiút az iskola előtt szidalmazta, ijesztgette, majd amikor el akart előle futni, a nyakát megragadva az iskola kerítésének nyomta, utána pedig az utcán kergette. 
  • tavaly novemberben a nagykanizsai gyermekotthonban felforrósított öngyújtót húzott végig egy gyerek combján, aki nyolc napon belül gyógyuló égési sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség könnyű testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a kamasz ellen. (MTI)