Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Hétfőn 38 fok is lehet, piros riasztást adtak ki

2019.08.09. 14:27

Harmadfokú, azaz piros figyelmeztetést adott ki az ország nyugati részére az OMSZ hétfőre, mivel a legmagasabb hőmérséklet 37-38 fok körül alakulhat, írja az Időkép.

omsz
Fotó: met.hu

Ez azt jelenti, hogy

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében a legmagasabb szintű figyelmeztetés lesz érvényben, mivel a napi középhőmérséklet 29 fok felett valószínű.

Az összes többi megyére pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ott a napi középhőmérséklet 27 fok felett valószínű.

Kedden egy hidegfront érkezhet, mely északnyugatra és nyugatra már meghozhatja a felfrissülést, máshol még kánikula várható, viszont szerdán már országszerte 30 fok alatt maradhatnak a maximumok.

Addig is:

  • szombaton hajnalban 12-21, majd napközben 31-35 fok várható. A tisztifőorvos erre a napra éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki. Estig nem várható csapadék, akkor az északnyugati megyékben és az északi határvidéken lehet zápor.
  • Vasárnap hajnalban 15-22 fokra ébredhetünk, majd derült, gyengén felhős lesz az ég, északon lehet egy-egy zápor. Napközben 29-35 fokig melegszik az idő.