Gyógyszerei nélkül indult világot látni a Keleti pályaudvaron lefülelt német kisfiú

2019.08.09. 08:06 Módosítva: 2019.08.09. 09:59

Gyógyszerei nélkül indult világot látni az a német kisfiú, akit kedden vettek védelmükbe a magyar rendőrök, írja a Blikk. Kedden éjszaka ugyanis a Keleti pályaudvar aluljárószintjén figyeltek fel a rendőrök a kisfiúra, akiről kiderült, hogy egyedül érkezett Budapestre, Németországban eltűntként keresték.

Amikor a járőrök megkérdezték tőle, hol vannak a szülei, a gyerek csak németül beszélt, iratok nem voltak nála. Elmondta, hogy azért jött vonattal Budapestre, mert látni szerette volna a magyar fővárost. Semmilyen ismerőse nem él itt, és a szülei sem tudnak arról, hogy Budapesten van.

A fiút bevitték a VII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol felvették a kapcsolatot a német hatóságokkal és a szüleivel. Az erzsébetvárosi rendőrök gondoskodtak a gyermek ellátásáról, és ideiglenesen egy gyermekvédelmi intézetbe vitték, ahonnan szerdán délután indult haza Németországba édesapjával.

A Blikk azt írja, hogy a szülők külön aggódtak amiatt, hogy a gyerek nem vitte magával a gyógyszereit, amelyeket napi szinten kell szednie. A bulvárlap német sajtóinformációkra hivatkozva azt írja,

a gyerek még szombaton vágott neki a nagy útnak a francia-német határ mentén fekvő Kenzingenből. Először 700 kilométert tett meg Berlinig, majd egynapos pihenő után Budapestre indult.

Noha a rendőrök már napok óta keresték, a több órás úton senkinek sem tűnt fel, hogy a gyerek egyedül ül a kabinban. A szabályok szerint 12 évesen, kísérő nélkül, csak szülői beleegyező nyilatkozattal utazhatott volna a vonaton.

A német fiú végül szerda délután utazhatott haza az édesapjával.