Kövér: Nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek négy gyereke van

2019.08.10. 21:58 Módosítva: 2019.08.10. 22:18

Kövér László azt mondta, a demográfiai helyzet javításához a gyermekvállalás útjában álló akadályok lebontásán túl mentalitásváltásra is szükség van. Szerinte Magyarország élen jár Európában abban, hogy a hazai összterméke (GDP) közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából. A munka neheze csak ezután jön.

Az Országgyűlés elnöke Gyergyószentmiklóson osztotta meg demográfiáról alkotott gondolatait, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen.

Itt azt mondta:

rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.

Azt is mondta, a magyar nép érdekéért és jólétéért a kormány sok konfliktust vállalt, gazdasági érdekeket sértett.

Senki sem szereti a balhés gyereket. Ha ezerszer igaza van, akkor is megpróbálják kiközösíteni

– érzékeltette azokat a nemzetközi viszonyokat, amelyek között szerinte érvényesíteni kell a magyar érdeket, írja az MTI.

Kövér László egyébként gyakran szereti megosztani véleményét másokkal. Nemrégiben például arról beszélt, szerinte a normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangúnak, és nincs különbség sem a pedofilok és az örökbefogadást követelő melegek között. De azt is mondta, a klímaváltozás csak az agymosó média miatt érdekli az embereket.