Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Elájult a vízben egy 13 éves fiú, miután egy 12 éves kislány áthajtott a fején wakeboardjával

2019.08.11. 15:57

Két vízisíelő ütközött szombaton délután a siófoki Bamboo Sziget wakeboard pályán, ahol egy tizenéves fiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy ki kellett menteni, és mentőhelikopter szállította kórházba, írtuk szombaton. Időközben a rendőrség és az üzemeltető cég is válaszolt kérdéseinkre, így összeállt, hogy mi is történt pontosan.

A rendőrség tájékoztatása szerint szombat délután négy körül történt baleset a wakeboard pályán:

egy 13 éves fiatal az indulást követően elesett, majd ahogy a stég felé úszott, egy 12 éves kislány a wakeboardjával áthajtott a fején. A balesetet követően a fiú eszméletét vesztette és – mentőmellényben – hassal lefelé lebegett a vízen.

A vízirendőrök civilek segítségével kimentették a vízből és értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították, írta nekünk válaszában a rendőrség, a baleset körülményeit még vizsgálják. A gyereket végül egyébként mentőhelikopter szállította kórházba, amiről olvasónk képet is küldött.

Az üzemeltető Vízisí Centrum Kft. pedig közleményben reagált vasárnap délután a balesetre.

Azt írták, a pálya érvényes üzemeltetési engedéllyel rendelkezik, a vontató kezelője pedig megfelelő képzettséggel rendelkezik. A cég pedig 14 éve üzemelteti a siófoki wakeboard pályát, "ezen kívül megrendelésre tervez és kivitelez magyarországi extrémsport-pályákat, aki a pályák telepítése és az üzemeltetése körében az egyik legtapasztaltabb társaságnak mondható" - írják.

"A pálya igénybevételének feltétele a 10. életév betöltése, úszni tudás és az üzemeltetési szabályzat elfogadása.

A PÁLYÁT KISKORÚAK KIZÁRÓLAG NAGYKORÚ BELEEGYEZÉSE ÉS FELÜGYELETE MELLETT VEHETIK IGÉNYBE, AHOGY AZT A TEGNAPI BALESETTEL ÉRINTETT MINDKÉT GYERMEK IS A SZÜLŐK HOZZÁJÁRULÁSÁVAL TETTE.

A balesetet követően a kezelőszemélyzet a pályát azonnal leállította. A sérült gyermeket a helyszínen tartózkodó vízirendőrök és egy helyi orvos segítségével kiemelték és stabil oldalfekvésbe helyezték a mentők megérkezéséig.

Az üzemeltető a sérült gyermek családjával felvette a kapcsolatot és felajánlotta segítségét, akiknek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk"

- írják. A közleményben hozzáteszik, "a siófoki pálya az elmúlt 13 éve alatt évi 15.000 látogató mellett több mint 400.000 kört tett meg balesetmentesen".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport