Az ügyészség szerint nem elég másfél év börtön annak a rendőrtisztnek, aki leadta a drótot

2019.08.12. 09:26 Módosítva: 2019.08.12. 10:26

A szegedi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a rendőr őrnagyot, aki júliusban információkat adott ki egy tervezett akcióról az érintettek egyikének.

A Békés megyei rendőrség egy drogkereskedelem miatt folyó ügyben az elkövetők elfogására készült. Az eligazításon elhangzott tervet a rendőr azután megosztotta egy közeli ismerősével, aki az ügyben érintett egyik ember anyja. Az alosztályvezetői beosztásban dolgozó őrnagy szólt a nőnek, hogy az akció a fiát is érinteni fogja, és elmondta az akció időpontját is. De hiába, mert a rendőr lebukott, ezért az akciót előbbre hozták és elfogták a gyanúsítottakat.

Az előzetesbe került rendőr tényfeltáró, bűnösségét beismerő vallomást tett, a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa gyorsított eljárásban bűnösnek mondta ki hivatalos személy által hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás miatt, és ezért egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős, súlyosabb büntetés kiszabását kérték.