Somogybabodon és a Rózsadombon vezetnek a legtöbben ittasan

2019.08.13. 07:48 Módosítva: 2019.08.13. 07:48

Somogybabodon a legnagyobb az egy főre jutó ittas vezetések száma, Budapesten a II. kerület vezet; összesen tízezer esetben intézkedtek a rendőrök alkoholfogyasztás miatt a sofőrökkel szemben az év első félévben, írja a 24.hu az Országos Rendőrkapitányságtól beszerzett adatok alapján.

Az alig 500 lelkes Somogy megyei településen összesen 44-szer intézkedtek a rendőrök ittas vezetés miatt. A listán másodikként szereplő Kékkúton háromnál kisebb ez az arányszám, a harmadik a szintén Veszprém megyei Paloznak, a Balatonfüredhez közeli községben 546 lakosra jutott összesen tizennégy ügy.

Mivel Somogybabod ad otthont Európa legnagyobb terepjárós eseményének, a Babod Offroad Fesztiválnak, Paloznak pedig a jazzpikniktől a DJ a szőlőben nevű eseményig számos programot kínál, valószínűleg ezen rendezvények résztvevői repítik az élre a listavezetőket.

A megyei bontás szerint Somogy a műfaj királya: itt jut a legtöbb eset egy emberre, Komárom-Esztergom és Bács-Kiskun pedig alig marad el az első helyezettől.

Ami a budapesti kerületeket illeti: Buda magabiztosan vezeti a rangsort. A listavezető II. kerület 168 esettel áll az első helyen, a III. és a XII. kerület követi.