Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Letartóztatásba került rákospalotai gyilkos

2019.08.13. 20:02

Egy hónapra elrendelte a rákospalotai gyilkosság ukrán állampolgárságú gyanúsítottjának letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság - írta kedden az MTI.

A 21 éves, ukrán állampolgárságú férfit vasárnap reggel fogták el a magyar-ukrán határon, miután hajnalban egy XV. kerületi házban késsel

legalább nyolcszor megszúrt egy 51 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.

A gyanúsítottnak Magyarországon nincs bejelentett tartózkodási helye, munkaviszonya, jövedelme, a gyilkosság után azonnal elhagyta Budapestet, és menekülés közben a késtől is megszabadult. Elfogása után azonban hétfőn beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság szerint azért van szükség az előzetes letartóztatásra, mert a szökés veszélye mellett fennállt volna a lehetősége annak, hogy a gyanúsított bizonyítékokat semmisít meg, illetve befolyásolja a tanúkat.

A gyilkosság körülményeiről annyit már tudni, hogy a gyanúsított két, tanúként kihallgatott társával együtt egy hete legálisan, munkavégzés céljából érkeztek Magyarországra, és a tett helyszínén szóváltásba kerültek a későbbi áldozattal, és ez az összezördülés torkollott gyilkosságba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport